2024 TYT Fizik Konuları Ve Soru Dağılımları

HEKİM ONLİNE KOÇ iletişim
HEKİM ONLİNE KOÇ Başarıya Giden Yolda Yenilikçi Destek | 2024 TYT Fizik Konuları Ve Soru Dağılımları

YKS’de 1. Oturum Temel Yeterlilik Testidir. Temel Yeterlilik Testinde, öğrenciler; MEB, ÖSYM müfredatında yer alan konuların bazılarından sorumludur. TYT-Temel Yeterlilik Testinin konuları nelerdir? Hangi konulardan daha çok soru çıkmaktadır? Soru dağılımı nasıldır? TYT konularını incelediğimiz bu yazımızda hangi dersin hangi konusundan kaç soru çıkacağını öğrenebilirsiniz. Bu yazımızdan TYT Fizik konularını, TYT Fizik konularına göre soru dağılımını bulabilirsiniz. Bu yazımızı sonuna kadar okuduğunuzda TYT’den almak istediğiniz puana göre çalışmanız gereken konuları tespit edebilirsiniz. Ayrıca bu yazı TYT Fizik konularının hangisine ne kadar zaman ayıracağınızı da belirlemenize yardımcı olacaktır.

YKS, TYT ve AYT Nedir?

YKS: Türkiye Cumhuriyeti, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan ve Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nın kısaltılmış adıdır. Üç oturumdan oluşur. 1. Oturum: TYT, 2. Oturum: AYT, 3. Oturum: YDT’dir. TYT’nin açılımı Temel Yeterlilik Testi’dir. AYT’nin açılımı Alan Yeterlilik Testi’dir. YDT’nin açılımı Yabancı Dil Testi’dir.

YKS’nin ilk oturumu olan TYT’de, öğrenciler; Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler derslerinden sorumlulardır. MEB tarafından belirlenen ve 9. ve 10. Sınıfta okutulan Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri derslerinin müfredatının tamamında soru sorulmaktadır. TYT’de çıkan sorular, temel bilgilerin yorumlanmasına dayanır. Genellikle ekstra bilgi içeren sorular sorulmaz.

YKS’nin 2. Oturumu olan AYT’de öğrenciler, seçtikleri alanın derslerinden sorumludurlar. TYT’nin aksine AYT bilgiyi ölçen bir sınavdır. Yine TYT’nin aksine AYT, her dersin 11. ve 12. sınıflarda okutulan konularını içermektedir.  

YKS’nin 3. Oturumu olan YDT’ye ise yabancı dilden hazırlanan öğrenciler girmektedir. Bu sınavda İngilizce başta olmak üzere diğer dillerden testler hazırlanmaktadır. Öğrenciler seçtiği yabancı dilden sınava girer.

2024 TYT Fizik Konuları Ve Soru Dağılım
2024 TYT Fizik Konuları Ve Soru Dağılımları

TYT Toplam Kaç Soru?

YKS’nin 1. Oturumu olan TYT’de; Türkçe:40 soru, Temel Matematik: 40 soru, Sosyal Bilimler: 20 soru (Tarih:5, Coğrafya: 5, Din Kültürü: 5, Felsefe: 5), Fen Bilimleri: 20 soru (Fizik: 7, Kimya: 7, Biyoloji: 6) olmak üzere toplam 120 soru sorulmaktadır. Oturum: TYT’de çıkan soruları çözmek için her öğrenciye 165 dk. (2 saat 45 dk.) verilmektedir.  TYT’de çıkan 165 sorunun her birini çözmek için yaklaşık 1,5 dk. vardır.

TYT Fizik Sorularını Çözmezsem Puanım Hesaplanır mı?

YÖK’ün aldığı karara göre TYT’de, Matematik ve Türkçe testinin ikisinde birden 0,5 (yarım) netin altında kalan adayların puanı hesaplanmaz. Bu ne demek oluyor. TYT Türkçeden sıfır netiniz var ama TYT Matematik testinden 0,5 netin üzerinde bir netiniz var, o zaman puanınız hesaplanır. Tam tersini yani TYT Matematik testinden sıfır netiniz var ama TYT Türkçe testinden 0,5 netin üstünde net var, o zaman yine puanınız hesaplanır. TYT’de  Fen Bilimleri testi içinde sorulan fizik sorularını çözmediğiniz zaman puanınız hesaplanır. TYT Fen Bilimleri testi içinde yer alan Fizik sorularını çözmeyip Biyoloji, Kimya testlerinden birini çözebilirsiniz.

2024 İtibariyle TYT Fizik Konularının Dağılımı

  • Fizik Bilimine Giriş
  • Madde ve Özellikler
  • Haraket ve Kuvvet
  • İş, Güç ve Enerji
  • Isı, Sıcaklık ve Genleşme
  • Basınç
  • Kaldırma Kuvveti
  • Elektrostatik
  • Elektrik ve Manyetizma
  • Dalgalar
  • Optik

1. Oturum: TYT Fizik Testinde Hangi Konudan Kaç Soru Çıkıyor?

TYT sınavında öğrencilerin 10 ve 11. Sınıf Fizik konularından soru sorulmaktadır. TYT Fen Bilimleri Testinden 20 soru sorulmaktadır. Bu soruların 7 adeti Fizik konularından gelmektedir.

TYT fizik KONULARININ YILLARA GÖRE DAĞILIMI
TYT FİZİK KONULARI202320222021202020192018201720162015
FİZİK BİLİMİNE GİRİŞ11111
MADDE VE ÖZELLİKLER1111211
HARAKET VE KUVVET111111212
İŞ, GÜÇ VE ENERJİ1131
ISI, SICAKLIK VE GENLEŞME11111122
BASINÇ11111
KALDIRMA KUVVETİ111
ELEKTROSTATİK11111
ELEKTRİK VE MANYETİZMA2111222
DALGALAR11111
OPTİK211122311
tyt fEN BİLİMLERİ TESTİ İÇİNDE FİZİK DERSİNDEN ÇIKAN SORU SAYISI: 7
2024 TYT Fizik Konuları Ve Soru Dağılımları

TYT Fizik Dersine Nasıl Çalışılır?

YKS sınavının 1. Oturumu olan TYT’de Fen Bilimleri Testinde 20 soru sorulmaktadır. Bu 20 sorunun dağılımı şöyledir: Fizik: 7, Kimya: 7, Biyoloji: 6. Öğrenciler seçtikleri alana (Sayısal, Eşit Ağırlık, Sözel) göre bu soruları çözmektedir. Bu soruları her ne kadar ağırlıklı olarak sayısal öğrencileri çözse de diğer alanlardaki öğrenciler için de puan getirmektedir. Fizik konularından da hangi alanda sınava girerse girsin her öğrencinin biraz çalışmayla çözebileceği sorular vardır. Özellikle alan dışında kabul edilen soruları çözmek her zaman büyük bir avantajdır. Bu konularda daha stratejik davranabilmek için profesyonel yardım almalısınız.

TYT Fizik Çözmeden Sınavı Kazanabilir miyim?

TYT Fen Bilimleri testi içerisinde Fizik konularından 7 soru sorulmaktadır. TYT ve AYT sınavlarında zirveleri hedefleyen bir öğrenci için tek bir sorunun bile önemi büyüktür. TYT ve AYT’ye sayısal alandan hazırlanmayan öğrenciler için bu soruları çözmek büyük avantajdır. Ancak bu soruları çözmek ya da çözmemek öğrencinin hedeflediği bölümle alakalıdır. Bize göre AYT ve TYT’ye hazırlanan öğrencilerin stratejik davranması gerekir. Yani konu ve ders ayrımı yapmadan çözebileceği her soruya odaklanmalıdır. Bunun için de elbette profesyonel yardıma ihtiyaç vardır.

2024 TYT Fizik Konuları Ve Soru Dağılımları

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir